Höstig vegansk linsgryta
Jag har under hösten varit hemma ganska många helger och har då kunnat utnyttja min mammas ganska extensiva skafferi i matlagning. Det har blivit en del experiment så jag tänkte att jag skulle dela med mig av ett lyckat recept på en höstig linsgryta här!
Ingredienser:
1dl gröna linser
1/3 chili
2 vitlöksklyftor
en burk kronärtskocksbottnar, delade
salt, peppar, spiskummin, vitpeppar
torkad ramslök och basilika
1 pkt krossade tomater
rostade pumpakärnor
ca 1 dl Oatly havregrädde
Blötlägg och koka linserna enligt instruktionerna på paketet. När linserna kokar kan du börja fräsa chilin och vitlöken på medelhög värme. Tillsätt därefter de delade kronärtskocksbottnarna, kryddor, krossade tomater, pumpakärnorna, havregrädden och sist linserna. Låt stå på låg värma ca 10 min.
Servera med pasta (jag använde glutenfri majspasta) eller ris.
Hoppas att det smakar!
Love always,
Elvira